Servicii
Psihodiagnostic și evaluare clinică 50 min. sedinta - 250 ron/ședință
- copii
- adulți
- vârstnici
Consiliere psihologică/Psihoeducație 50 min. sedinta - 250 ron/ședință
- copii
- adulți
- cuplu
- vârstnici
Psihoterapie individuală/de grup 50 min. sedinta - 250 ron/ședință
- adulți
- cuplu
- vârstnici
Psihoterapie online 50 min. sedinta - 250 ron/ședință
Grup de suport pentru mame 90 min. sedinta - 100 ron/persoană
min.6 – max.12 pers. (săptămânal, sambata, de la 16.00)
Grup de suport pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea 90 min. sedinta
min.6 – max.12 pers. (săptămânal, 100 ron/persoana joia, de la 17.00)
Evaluarea clinica, Psihoeducatia/Consilierea Psihologica si Psihoterapia au la baza procese, metode si tehnici psihologice pentru persoanele care se confrunta cu
– anxietatea, depresia
– tulburari de adaptare, relationare, comunicare
– traume si evenimente dificile( divortul, accidentele de orice fel, doliul, infertilitatea, depresia postnatala, conflictele dintre parinti si copii etc.)
– dependentele
– bullying-ul
– tulburari de adaptare ale copilului la gradinita/scoala
– ADHD copii/adulti
– TSA copii/adulti.
Evaluarea clinică este menită să detecteze semnele unor dificultăți și să ofere intervenția necesară. Include și autocunoașterea – punctele forte și vulnerabilitățile.
Așadar, evaluarea clinică îl ajută pe pacient să își descopere potențialul și să își poată stabili obiective clare. Doar așa se poate ajunge la îmbunătățirea calității vieții.
Evaluarea clinică poate să constate existența unor tulburări emoționale, iar în acest caz va fi nevoie de un plan de tratament.
Consilierea psihologică este un proces intensiv pe parcursul căruia pacientul este asistat de către psihologul clinician, cu scopul de a-și atinge anumite obiective sau a înțelege mai bine situația de stres cu care se confruntă.
Evaluarea clinică și Consilierea psihologică au un rol benefic în dezvoltarea personală. Pacientul este ghidat în procesul de schimbare, el are posibilitatea să își dezvolte pattern-uri sănătoase de gândire și acțiune.
Psihoeducația a devenit tot mai necesară, deoarece ea îmbină psihoterapia cu educația, pentru a ajuta oamenii să învețe și să înțeleagă cum să-și gestioneze anumite disfuncții cu care se confruntă. Vorbim aici de educația despre viață, care ne conduce să avem echilibru și armonie în toate sferele – activitatea profesională, viața de familie (părinți/copii), viața socială.
Psihoterapia este modalitatea prin care clientul (așa cum îl numea Carl Rogers, pe pacient) poate avea acces la autocunoaștere și creșterea stimei de sine.
Psihoterapeuții consideră că dezechilibrul psihic nu este, întotdeauna, expresia unei boli. Acesta poate fi generat și de către anumite traume din trecut.
Procesul terapeutic este unul complex și de durată, cu condiția ca acesta să se bucure de autenticitate.
Psihoterapia Centrată pe Persoană (rogersiană) a fost dezvoltată de către psihologul american Carl Rogers, începând cu anii 1940, ca o alternativă la psihanaliză. Ea oferă un punct de vedere optimist referitor la capacitatea persoanei de a se dezvolta și a crește, în mod pozitiv și sănătos. C. Rogers asociază termenul de „terapeut” cu cel de „facilitator” sau „catalizator”, iar pacientul este numit de către el „client”.
Psihoterapia rogersiană este nondirectivă, folosește o abordare fenomenologică a personalității și se bazează pe forțele naturale de vindecare ale organismului. În acest fel sunt îndepărtate constrângerile, care împiedică procesul de integrare și creștere.
În plan psihic, Psihoterapia Centrată pe Persoană asigură creșterea autonomiei, sporește experiența și stimulează creșterea personală. Clientii reusesc sa-si exploreze sentimentele, gandurile si experientele. In cele din urma, acestia isi identifica propriile resurse interne si isi dezvolta capacitatea de auto-acceptare.